Op 11-08-2015 is Unique Surprise begonnen met bevallen. Zij worp de eerste pup om 7.05uur op de wereld. Dit was een tricolour pointed reutje. Hier een foto van dat reutje:

image-kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna werdt er een bleu merle teefje geboren, deze werdt geboren om 7.25uur. Hier een foto van deze knapperd.


 

 

 

 

 

 

Daarna ging het zo ontzettend snel, dat ik het niet bij kon houden met droogwrijven en foto’s maken. Er zijn na deze twee nog 2 bleu merle teefjes geboren. Daarna kwam er na mijn zin te veel tijd tussen te zitten, mijn gevoel zei dat ik de dierenarts moest bellen. Om 8.30uur reden we richting Horst, daar zit onze kliniek waar wij altijd naar toe gaan. Dit is Dierenartsen praktijk Horst. Daar aangekomen had Unique geen een pup meer op de wereld gebracht, wij wisten meteen dat ons gevoel gelijk had, we waren op tijd bij de dierenarts. Hij maakte Unique klaar voor de keizersnede, en jawel daar kwam de boosdoener aan. Er zat een tricolour pointed reutje, dwars en dood in de baarmoeder. Deze deed het hele kanaal afsluiten. Daarna werdt er nog een tricolour pointed reutje geboren, deze gaf wel teken van leven, maar was heel erg zwak. Na deze werden nog eens 6 knappe pups eruit gehaald, zo kwamen we aan het aantal 12  waarvan er 1 was overleden. We gingen met 11 knappe puppen naar huis. Eerst werden ze nog nagekeken voordat we naar huis reden, ze lagen met z’n 11 heerlijk in de couveuse. Daar konden ze heerlijk warm in blijven. Hier een foto van het 11 tal. Toen we thuis kwamen hebben we de puppen gewogen, en toen zagen we dat er een paar ver onder het gewicht zaten. Ik ben de hele dag en nacht met die puppen bezig geweest. Ieder uur heb ik die aan de tepels gelegd, die vollere puppen moest ik wel even aan de kant leggen,want die verdrongen anders die kleintjes. S’nachts heb ik mijn matras langs de werpkist gelegd, en ben ik ook de hele nacht met die pupjes bezig geweest. We hadden er een bij die heel erg zwak was, deze pup was te zwak om aan de tepels te zuigen. Deze kanjer heb ik toen gevoed met een flesje, maar ook dat ging niet. Daarna hebben we een spons gepakt en we hebben daar de melk in laten zuigen, daarna aan het mondje van deze pup, dat ging redelijk goed, ik kon de melk uit de spons knijpen. S’morgens rond 6.00uur zag ik dat hij steeds zwakker werdt. Ik heb meteen Jaque gebeld van dierenkliniek horst, heb aan hem het verhaal verteld, toen zei Jaque dat ik meteen moest komen. Ik de pup in een kratje gelegd met een warmte zak erbij, onderweg hebben we hem nog  iedere keer melk gegeven. Bij de dierenkliniek aangekomen stond Jaque al te wachten, hij nam bij de pup de lichaamstemperatuur op en die was mooi 36.7gr. Mooier zou hij op deze toestand niet kunnen zijn. Jaque ging  na het meten van het lichaamstemperatuur het zondevoedingslangetje halen. Toen hij weg liep, riep ik hem terug. Ik zei “hij heeft volgens mij zijn laatste zucht net gegeven”. Jaque ging naar het hartje luisteren, die was nog maar heel minimaal. De pup nog aan de zuurstof gelegd, maar dat mocht ook niet baten. Het hartje hield er zachtjes mee op. Het teken dat hij echt te zwak was. We hebben hem op dat moment rustig in laten slapen. R.I.P. Lief mannetje!!!

 

 

 

 

 

 

Toen we terug kwamen van de dierenarts lagen er nog 10 knapperds te wachten. Deze heerlijke kinders doen het super goed! Echt super trots op ons moedertje… Helemaal trots lag Unique Surprise erbij. Ze is ook zo trots als een pauw!!

 

 

 

 

 

S’avonds kwam Sylvia Vet de kindertjes van haar reu Floatin’ Merry Merlin bewonderen. Zij had allemaal cadeautjes voor de pupjes meegebracht. Allemaal leuke knuffels en speeltjes! Super bedankt lieve schoonmoeder….XXXjes Unique.

 

 

 

 

 

 

 

Nu ga ik de pupjes 1 voor 1 voorstellen!!!   De 2 knappe reutjes:

Nu 3 knappe teefjes:

Weer 3 knappe teefjes:

Nu de laatste 2 knappe teefjes:

Hier ligt de trotse mama met haar 10 knappe kindertjes.


 

I LOVE HERE TO THE MOON AND BACK

 

 

 

 

 

 

De pups zijn vandaag 17-08-2015  alweer 7 dagen oud. Ze doen het super goed!  Dit is ons eerste nestje met de Welsh Corgi Cardigan, maar ik kan alleen maar zeggen dat ik het fantastisch vindt. Unique doet het natuurlijk ook geweldig goed, ze heeft melk voor 20 puppen. Echt geweldig! Ik heb tot nu toe 2 dagen de pups met het mindere gewicht bij gevoed met de fles. Maar ze kwamen allemaal zoveel aan, dat ik het niet meer gedaan heb. Ik heb ze regelmatig bij Unique aangelegd, en dan deed ik de zwaardere pups even in een vouwkratje leggen, zodat de kleinere rustig konden drinken zonder dat ze door de zwaardere weg geduwd werde. Ook de laatste 2 nachten heb ik de lichtere pups nog maar 2 keer alleen aangelegd. Dat is wel super fijn, nu heb ik weer wat meer nachtrust. Ik heb ze de eerste 5 dagen om de 2 uur met de fles gevoed of bij moeders aangelegd. Maar het is nu gelukkig niet meer nodig!! Vandaag ( 17-08-2015) was het zo’n regenachtige dag, ik dacht nu heb ik mooi tijd om weer eens van de knapperds foto’s te maken…hihi. Het is aardig gelukt, als zeg ik het zelf. Hier de foto’s:

3 teefjes:

3 teefjes:

2 teefjes:

De 2 reutjes:

Nu beginnen de neusjes ook al zwart te worden. Zo heb je iedere dag veranderingen, dat houd het ook zo leuk!!

Wat gaat de tijd toch hard! Vandaag 25-08-2015 zijn de puppy’s alweer 14 dagen oud. Gisteren (24-08-2015) deed de 1e haar oogjes open. Dat was het teefje met het witte bandje. Vandaag volgen er alweer meer…hihi. Echt geweldig dit nestje. Ik houd ontzettend veel van deze pups, en mijn keuze wordt steeds moeilijker om die te maken. Natuurlijk heb je wel een beetje een voorkeur, maar ik ga nu echt op kwaliteit en niet zo zeer op kleur. Vanaf volgende week gaan ze ook een beetje lopen, hopelijk werkt het weer ook een beetje mee, en kunnen we buiten leuke foto’s maken van deze knapperds.  Vandaag heb ik samen met 2 lieve meisjes de puppy’s op de foto gezet. Deze dames hebben mij super goed geholpen. Ik kon het natuurlijk ook niet laten om deze lieve meiden niet op de foto te zetten! Jill en Pleun super bedankt voor jullie goede hulp!


 

 

 

 

 

 

Hier komen de puppy’s weer op een rijtje:

Reutje bruin bandje:

reutje blauw bandje:

Teefje rose bandje:

Teefje beige bandje:

Teefje paarse bandje:

Teefje wit bandje:

Teefje rood bandje:

Teefje geel bandje:

Teefje zwart bandje:

Teefje oranje bandje:

Op 30-08-2015 hebben ze voor het eerste vleesmousse mogen proeven.  Ze vonden het allemaal heerlijk! Ze hebben niet gegeten, maar zich helemaal vol gevreten haha. Daarna hebben ze heerlijk liggen slapen. Ze zaten goed vol, en waren goed volzadigd. De dag erna heb ik er nog maar een blikje meer bij gedaan. Ook deze dag waren ze weer goed vol gegeten. Ook daarna hebben ze weer heerlijk geslapen, en genoten van de vleesmousse. Op 01-09-2015 worden de pups alweer 3 weken oud. Hieronder de foto’s van de knapperds!

De reutjes:

De teefjes:

De teefjes:

De teefjes:

Zooooo……wat vliegt de tijd! Ons heerlijke nest puppy’s is alweer 4 weken oud. De nageltjes zijn voor de 1e keer geknipt, ze hebben een wormkuur gehad en ik heb de oogjes eens even uitgewassen. Ze laten ook alles heel netjes doen. Ik ben helemaal verliefd op dit gehele nest. Het zijn zo’n heerlijke puppykinders, dat het heel moeilijk zal gaan worden om van deze schatjes afscheid te moeten nemen. Maar daar hoeven we gelukkig nog niet aan te denken. Over 4 weken gaan ze het nest pas verlaten, dus nog heerlijk genieten. Ook jullie zullen wel benieuwd zijn hoe deze pups gegroeid en ontwikkeld zijn, hier weer nieuwe foto’s van de knapperds.

De mannen:

De eerste 3 vrouwtjes:

De volgende 3 vrouwtjes:

De laatste 2 vrouwtjes:

Op vrijdag  11-09-2015 zijn de pups voor het eerst naar buiten gegaan. Het was een heerlijke temperatuur, met een mooi zonnestraaltje. De eerste 5 minuten vonden ze het wel een beetje eng, ze deden niets anders dan piepen…hihi. Maar daarna hadden ze goed hun rust erin gevonden. Ze gingen heerlijk spelen met elkaar, en daarna gingen ze lekker in de zon liggen slapen. Ze mochten net voordat ze weer naar binnen gingen even los in de tuin. Daar konden ze met onze Cane Corso’s even kennis maken. Super fijn als dat zo met je roedel kan. Er was er ook geen een die bang was. Super socialisatie zo! Eentje liep onze Luna achterna toen zij naar binnen ging, zo lief hoe rustig Luna haar besnuffelde! Ik ben mega trots op deze roedel. Hieronder de foto’s van de 1e keer buiten.

Jeetje, de tijd gaat veel te snel! Vandaag 15-09-2015 zijn de puppykinders alweer 5 weken oud. Ik moet er nog niet aan denken, dat ze over 3 weken al naar hun nieuwe baasjes gaan verhuizen. Nu zijn ze zo heerlijk aan mij gewend, ze horen je nu al van verre aankomen. Dit is zo’n heerlijke periode, hier kan ik heel erg van genieten. Ook gezellig samen spelen vinden ze geweldig. Het is alleen een beetje moeilijk om ze alle 10 dezelfde aandacht te geven…hihi. Ze kruipen ook het liefste bij je op schoot als je in de kennel zit, echt geweldig! Ze doen ook heel erg graag aan elkaars oren trekken. In eens hoor je dan een hele harde piep, en ja hoor, daar trekt er weer een…hihi. Heel erg jammer dat de weersverwachtingen niet mee willen spelen, ze kunnen nu niet de grote buitenwereld verkennen, erg jammer. Maar ik wil ook niet dat ze voor hun 1e enting ziek worden. Ik heb van Petra ook al een mailtje gehad, dat ze de pups op woensdag 23-09-2015 kom chippen, en ze neemt dan ook gelijk de DNA af. Mooi op tijd, al zeg ik het zelf. Ben heel benieuwd wat zij van deze kinderen vind. Maar nu even terug naar ons heerlijke Magical nest. Afgelopen week hebben we met de nieuwe eigenaren de keuze bij de teefjes gemaakt. Wat een heerlijke, leuke en lieve mensen heb ik ontmoet. Ook iedereen is helemaal happy met de keuze die ze of ik gemaakt hebben. Het bleu merle reutje was als 1e gekozen, op dit moment is het Tricolor Pointed reutje nog over. Maar ook hij zal een keer zijn nieuwe baasje tegen komen. Hier heb ik helemaal geen twijfel aan. Ik heb natuurlijk ook deze week weer nieuwe foto’s gemaakt van jullie kinders! Hieronder staan ze! Geniet van jullie knapperds!

 

Bleu Merle reutje: “Magical Mr. Big Grande Sogno” zijn roepnaam wordt “Gijs”.

 

Bleu Merle teefje: “Magical Mon Amour Grande Sogno” haar roepnaam wordt  ”Betsy”.

 

Bleu Merle teefje: “Magical Sweet Bailey Grande Sogno” haar roepnaam blijft “Bailey”.

 

Bleu Merle teefje: “Magical Violet Star Grande Sogno” haar roepnaam wordt “Joyka”.

 

Tricolor Pointed teefje: “Magical Sweet Dreams Grande Sogno” haar roepnaam wordt “Jill”.

 

Bleu Merle teefje: “Magical Magic Grande Sogno” haar roepnaam wordt “Teuntje”.

 

Bleu Merle teefje: “Magical White Night Grande Sogno” haar roepnaam  blijft “White Night”. Dit meisje komt onze roedel versterken!

 

Tricolor Pointed teefje: ”Magical Forever Yours Grande Sogno” haar roepnaam wordt “Fay”.

 

Tricolor Pointed teefje: “Magical Dream Candy Grande Sogno” haar roepnaam wordt “Saartje”.

 

Tricolor Pointed reutje: “Magical Prince Polo Grande Sogno”. Zijn roepnaam wordt  ”Ollie”

Op zondag 20-09-2015 zijn de puppy’s de grote buitenwereld gaan verkennen. Ik ben samen met mijn man en natuurlijk de pups, naar de overkant gegaan van ons huis. Bij ons tegenover zit een kinderdagverblijf, daar ligt een heel mooi stukje gras bij. Daar kunnen de puppy’s niet de weg op, en toch maken ze de geluiden van de auto’s mee. Ook vreemde mensen kwamen naar deze knapperds kijken en knuffelen. De pups vonden het alleen maar heel gezellig, ze waren totaal niet bang van de vreemde mensen. Altijd super fijn om dit te zien. Ze zijn ongeveer een kwartier á 20 minuten lekker buiten geweest! Daarna hebben ze de hele middag heerlijk geslapen en natuurlijk ook gedroomd…hihi. Ze hebben natuurlijk tijdens de tijd buiten, zoveel insparatie’s opgedaan, dat ze er gewoon van lagen te dromen. Het zijn hele makkelijke pups, die nergens bang van zijn. Natuurlijk waren ze de eerste minuten de kat uit de boom aan het kijken. Dat is natuurlijk heel erg normaal. Ze zijn alleen nog maar bij ons binnen en achter op onze plaats geweest. Na die paar minuten kwamen ze heerlijk los. Het was echt geweldig om dit te zien. Ik heb ook natuurlijk mijn fototoestel meegenomen, die kan ik op zo’n momenten niet missen. Ik zal jullie niet langer ophouden van de foto’s van deze gezellige, heerlijke middag met de pups in het zonnetje!

De pups zijn vandaag (22-09-2015) alweer 6 weken. Morgen (23-09-2015) worden de pups gechipt. Ook weer spannend hoe de pups dit weer ervaren. Ik heb natuurlijk van de pups vandaag weer foto’s gemaakt. Hieronder het resultaat….haha.

De mannen:

De vrouwen:

Op 27 september 2015 hebben wij ook met dit nest weer een fantastische fotoshoot laten maken. Ook hier zijn de foto’s weer super goed gelukt! De pups hadden zich heel erg goed gedragen. Ze waren ook weer heel erg moe toen de shoot klaar was…hihi.  S’morgens heel erg vroeg vertrokken, natuurlijk samen met mijn moeder. En s’middags rond 17.00uur pas terug.  Het was weer een dag van bloed, zweet en tranen. Maar hieronder het hele mooie resultaat.

Dit was de eerste sessie,  wat hebben de knapperds het toch heerlijk gedaan! Nu op naar sessie 2:

Dit viel niet mee om de kanjers zo op hun plekje te houden…hihi. Wat waren ze toch vlug! Nu de 3e en de laatste shoot:

Zooooo!!!! En mogen wij tevreden zijn over de fotoshoot? Ik ben het zeker wel! Op naar de volgende shoot. Heb er nu al zin in …hihi.  Een week na de fotoshoot gingen de kindertjes naar hun nieuwe baasjes toe. Dat zijn altijd weer de moeilijke tijden. Ze gaan toch je kinders meenemen, maar ook deze keer hebben weer super mooie mensen over de vloer gekomen, en wij waren weer heerlijk verwent met hele mooie en lekkere dingen! Hieronder de nieuwe gezinnetjes:

Allemaal heel veel geluk met deze knapperts!!!