Op 5 en 6 juli 2014 hadden we een International Raduno van de Belgische Cane Corso vereniging in Tongeren. Ik en Marjolein zijn samen met de honden Inizio Denton Del Montagna Oro, Unique Surprise van de Gigantjes, Primavera Aniela Luna Grande Sogno, Primavera Alano Grande Sogno en Hugo op vrijdag vertrokken naar de Raduno in Tongeren. Wij hadden heerlijk onze eigen caravan mee genomen. We hadden voor de hondjes ook 2 heerlijke rennen mee genomen. Hier hadden ze hun eigen plekje. Denton, Unique en Luna lagen heerlijk bij elkaar in een ren, en Hugo en Joop hadden ook hun eigen plekje.

Er waren vrijdag nog meer mensen gekomen. Joukje, Djamay en Laura waren ook gezellig met de caravan gekomen. Ook nog wat Duitsers en Franse familie’s waren er gezellig. Toen Joukje, Djamay en Laura ook helemaal klaar waren, met het opzetten van de voortent, en de rest van de spulletjes, toen zijn Marjolein en ik een heerlijk belgisch frietje gaan halen. Wel met hollandse mayonaise en curry….hihi. Zaterdags 5 juli hadden we een super, leerzame handlers dag. Deze werdt gegeven door Dasha Churakova. Zij is wereldwijd een professionele handler. Zij behoort al jaren lang tot de top van de handlers. Ze showt verschillende rassen, maar het meeste vind je haar in de ring met een Cane Corso. Haar 1e hond in huis is een Cane Corso, zijn naam is Rus Best Line Ikaro. Hij is op dit moment 9,5 jaar oud. Hiermee maakte zij de 1e stap in de showwereld.

Wij hebben een geweldige Seminar van haar gehad. Ze legde alles super uit. Van de baby tijd tot een volwassen hond. Hun trainen de baby’s ongeveer 5 minuutjes per dag, maar dan wel spelenderwijs. Na de puppy tijd gaan ze meer met de honden trainen. Hier leren ze staan, bestasten en tandjes laten zien. Ook dat legde ze heel erg goed uit hoe je dat het beste kon doen. De hond laten stil staan, het worstje tegen de mond van de hond. De hand waar het worstje in zit, een klein beetje naar boven brengen zodat de hond schuin naar boven kijkt. Daarna ga met de hand die vrij is over de rug aaiend naar de achter poten. Deze zet je dan netjes naast elkaar. Daarna ga je naar de voorpoten en doe je hetzelfde. Echt fantastisch hoe dat zij iedere hond zo netjes kan neer zetten. We hebben er weer veel van geleerd!! Super bedankt Dasha Churakova!!

 

Op zondag 6 juli hadden we een keuring voor het Ras Cane Corso. Er waren die dag alleen maar Cane Corso’s.  De keurmeesters waren : Allessandro Bigozzi en Roberto Giannuli. Deze twee keurmeesters hebben allebei een Cane Corso kennel in Italië. Allessandro Bigozzi zijn kennel heet: I Corsi Della Nevaia, en Roberto Giannuli zijn kennel heet: dell’ Antiqua Apulia.                                                                  Linkerkant: Roberto Giannuli en Rechterkant: Alessandro Bigozzi

Er deden ook 4 puppy’s van ons nest mee aan de keuring. De pups die mee deden waren: Primavera Aniela Luna Grande Sogno ( Luna), Primavera Alano Grande Sogno ( Joop), Primavera Aluino Grande Sogno ( Cooper) en Primavera Amora Grande Sogno ( Tosca). Alle 4 deden ze het heel erg goed. Ze hadden ook alle 4 een heel erg mooi rapport. Ze deden alle 4 in de rubriek baby’s mee. Er waren 19 baby reutjes en 25 baby teefjes. En Primavera Amora Grande Sogno ( Tosca) was op de 2e plaats geeindigt van de 25 baby teefjes. Super trots was ik op deze pup!! Dit hadden we natuurlijk nooit verwacht, je bent natuurlijk al heel trots dat een pup van je 1e nestje mee doet. Maar als dan ook nog een pup uit jou nestje uitgekozen wordt bij de laatste 6, dan sta je toch wel een beetje te bibberen van de zenuwen. En als het dan ook nog de 2e plaats krijgt dan breken de zenuwen los. Hoe trots kun je dan toch zijn?! Ik was super trots!! Dit pakken ze ons nooit meer af!! Hier de rapportjes van de pups.

Primavera Alano Grande Sogno ( Joop), Primavera Aluino Grande Sogno ( Cooper) en Primavera Aniela Luna Grande Sogno ( Luna) hadden alle 3 een super mooi rapportje. Ze hadden alle 3 een ” veel belovend ” gekregen van de keurmeesters. Dat is het hoogste wat je kunt krijgen met een baby of een puppy. Ze hadden geen plaatsing, maar een goed rapport is net zo belangrijk.

Toch hadden we van ons 1e nest een baby die wel een plaatsing had gekregen. Zij heet Primavera Amora Grande Sogno ( Tosca)!!! Zij was op de 2e plaats geeindigd, van de 25 baby teefjes.  Hier haar hele mooie rapport.

Hoe trots kun je zijn, voor de 1e keer als baby naar een grote show, en dan dit hele mooie resultaat!!! Nou ik kan je vertellen dat wij heel erg trots waren en nog zijn. Het is en blijft toch een kind van je…hihi.

Hier zijn Joop, Cooper en Aniela Luna

En hier is onze kampioen Tosca!

Allemaal super bedankt voor dit geweldige weekend! Op naar volgend jaar!!!